Wij(k) in gesprek: ‘We letten op elkaar op een sociale, gezonde manier!’

15 oktober '18, 13:30 uur

Op een prachtige locatie aan de Hogebiezen woont Danny Goyen samen met zijn vrouw, zoon (12), dochter (11) en hond Tommie. Met zijn vrouw heeft Danny op veel plekken in Nederland gewoond. 15 jaar geleden vielen zij voor de charmes en sfeer van het  groenrijke IJsselstein.

Wat vind je het prettige van wonen in het Centrumgebied?
“De voordelen van wonen in het centrum zijn er genoeg. Alles gebeurt letterlijk om de hoek en je loopt daardoor veel makkelijker het stadje in voor een kopje koffie, een borrel of een beetje struinen op de markt.”

In welke mate ben je betrokken in je wijk?
“We wonen natuurlijk in een gebied waar ieder weekend al van alles te beleven is. Toen wij er net kwamen wonen was het geen kinderrijke straat. Nu wel. Er is weinig verloop. En wat ik als erg prettig ervaar is de sociale controle. We letten op elkaar op een sociale, gezonde manier.”

Zijn er door anderen initiatieven opgezet in jouw wijk waar je blij van wordt?
“Die zijn er in deze straat niet echt. Maar er wordt hier in het centrum al heel veel leuks georganiseerd.”

Welke dromen heb je voor jouw wijk?
“Er wordt veel te hard gereden in de straat. Ik droom van een verkeersveilig Hogebiezen!”

Wie draag je aan voor het volgende interview
Tineke Arensman uit Zenderpark


 

Wij(k) in gesprek is een samenwerking van Stichting Pulse en Zenderstreeknieuws en verschijnt één  keer per maand. Aan het einde van ieder verhaal geeft de geïnterviewde de microfoon door aan een andere inwoner van IJsselstein met een mooi verhaal. Wij(k) in gesprek is ook te volgen op https://www.facebook.com/Wijk-in-gesprek