Wij(k) in gesprek: ‘Een natuurlijke afscheiding tussen de wijk en de Plus, dat is mijn wens!’

30 november '

Via Nieuwegein met een tussenstop in de Havenstraat in IJsselstein belandde Jeroen van Amersfoort aan de Maria Monterossistraat in de Baronije. Hier woont hij al 14 jaar met veel plezier samen met zijn vrouw en twee kinderen.


Wat vind je het prettige van wonen in het Centrumgebied?
We wonen lekker dicht bij het centrum. En de kleinschalig-en kindvriendelijkheid van de buurt spreken ons erg aan. De kinderen hebben hier veel vrienden in de wijk.

In welke mate ben je betrokken in je wijk?
Met een groep ouders beheer ik de sleutels van de voetbalkooi. We maken een wekelijkse rooster wie de kooi opent en sluit. Daarnaast hebben we ook de appgroep sleutelbeheer voetbalkooi en meldpunt voetbalkooi. Deze hebben we in het leven geroepen om overlast voor omwonenden van de voetbalkooi te voorkomen. We doen dit in samenwerking met Panoven en het Calls College. Één keer per jaar evalueren we met Pulse hoe het gaat. Dit initiatief dragen we met elkaar, zo hebben we er samen profijt van. Een win- win situatie!

Zijn er door anderen initiatieven opgezet in jouw wijk waar je blij van wordt?
Van het halloweenfeest. Met de hele Baronije nemen we hier deel aan. Er wordt eerst een lampionnenoptocht georganiseerd. En daarna gaan alle kinderen de deuren langs met ‘trick or treat’. Iedereen kan de huizen van andere bewoners bekijken hoe zij deze in griezelige sferen hebben aangekleed.

Welke dromen heb je voor jouw wijk?
Een mooie natuurlijke afscheiding tussen de parkeerplaats van de Plus en de wijk. Ik denk dan aan een rij hoge bomen. En dan heb ik er nog één: dat er stapvoets in de wijk wordt gereden. Mijn zoon van 13 jaar gaf dit ook aan, het valt hem dus ook op.

Wie draag je aan voor het volgende interview?
Myro Ammerlaan uit Achterveld.


Wij(k) in gesprek is een samenwerking van Stichting Pulse en Zenderstreeknieuws en verschijnt één  keer per maand. Aan het einde van ieder verhaal geeft de geïnterviewde de microfoon door aan een andere inwoner van IJsselstein met een mooi verhaal. Wij(k) in gesprek is ook te volgen op https://www.facebook.com/Wijk-in-gesprek