Bewonersgroepen

Centrumgebied

 

Centrumgebied is op zoek naar actieve bewoners die interesse hebben in het vormen van een bewonersgroep!

In het voorjaar van 2014 is de Bewonersgroep Centrumgebied (voorheen Kasteelkwartier en Nieuwpoort, Hazenveld, Overwaard) gestopt met haar werkzaamheden. Hierdoor stopten ook de buurtactiviteiten, zoals de koffieochtenden, kaartavonden en de jaarlijkse Straatspeeldag.

Wat is een bewonersgroep?
Bewonersgroepen behartigen de belangen van de wijkbewoners en werken aan een leefbare wijk en het versterken van de sociale samenhang. Om dat te bereiken nemen zij deel aan wijkoverleggen van het integraal wijkteam (gemeente, Pulse, Provides, politie en andere organisaties), organiseren zij activiteiten en communiceren zij voor en met bewoners via OnsIJsselstein. Bewonersgroepen stimuleren mensen om actief te worden voor de wijk, zoals het organiseren van straatbarbecues, kinderactiviteiten en andere sociale ontmoetingen. Ook kunt u bij de bewonersgroep terecht voor het aanvragen van wijkbudget voor een idee in uw wijk. De bewonersgroep heeft contact met het integraal wijkteam over de aanvragen.

Bewonersgroepsleden zijn uitsluitend bewoners uit de wijk. Heeft u interesse deel te nemen in een bewonersgroep? Voor meer informatie neemt u contact op met Michiel Berculo, opbouwwerker bij Stichting Pulse op 06 - 813 136 23. U kunt ook mailen naar m.berculo@stichting-pulse.nl.


Koffieochtenden

Deelname aan de koffieochtenden is gratis! De kosten worden betaald uit het wijkbudget.

Locatie: Basisschool de Touwladder, Johan Willem Frisolaan 2
Tijdstip: 10.00-12.00 uur

Voor informatie over de koffieochtend kunt u terecht bij Ton en Wil Vink op 030-688 24 57.