Wij(k) in gesprek: ‘Mijn droom is dat kinderen weer vaker buiten gaan spelen!’

10 juli '18, 10:45 uur

‘Alweer 20 jaar geleden hebben mijn vrouw en ik op de landkaart gezocht naar de meest logische plek tussen onze werklocaties. IJsselstein sprak ons direct aan vanwege de gemoedelijkheid en centrale ligging. En tot op heden woon ik nog steeds met veel plezier met mijn vouw, zoon en dochter in Achterveld.’


Wat vind je het prettige van wonen in Achterveld?

Het is er erg groen, rustig en kindvriendelijk. Ik hardloop graag en ben snel in de polder!
 

In welke mate ben je betrokken in je wijk?

Niet direct in mijn wijk, maar wel bij VVIJ. Ik ben daar trainer van mijn zoon zijn voetbalteam.
 

Zijn er door anderen initiatieven opgezet in jouw wijk waar je blij van wordt?

Toen de kinderen klein waren gingen we geregeld naar de kinderboerderij. IJsselstein heeft ontzettend veel activiteiten en initiatieven. Er is iedere week wel iets leuks te doen!

 

Wat vind je het mooiste plekje van IJsselstein?

Wanneer ik aan het hardlopen ben rond de “Put van Weber” en ter hoogte van de skipiste naar IJsselstein kijk. Dan geniet ik enorm van de skyline van IJsselstein. Met de kerken en zendmast. Prachtig!

 

Welke dromen heb je voor jouw wijk?

Mijn droom is dat mijn kinderen en de rest van de kinderen in de wijk weer vaker buiten gaan spelen. Een voetbalkooi zou perfect zijn. Maar de wijk mag ook wel socialer worden. Elkaar goedemorgen zeggen zou al een fijn begin zijn!

 

Wie draag je aan voor het volgende interview
Arjan de Kort uit Zenderpark.

 

Wij(k) in gesprek is een samenwerking van Stichting Pulse en Zenderstreeknieuws en verschijnt één  keer per maand. Aan het einde van ieder verhaal geeft de geïnterviewde de microfoon door aan een andere inwoner van IJsselstein met een mooi verhaal. Wij(k) in gesprek is ook te volgen op www.facebook.com/Wijk-in-gesprek