Autismecafé: gamen en internetgebruik

8 februari '18, 20:00 uur

Bijeenkomst donderdag 8 februari: gamen en internetgebruik

Gamen of internetten is vooral bedoeld om informatie op te zoeken of te kunnen ontspannen met bv. een chatprogramma of een spel. Het grote aanbod games zorgt ervoor dat vooral jongeren vele uren achter de (spel)computer blijven zitten. 

Games hebben een bijzondere aantrekkingskracht op jongeren met autisme. Voor deze jongeren is het een fijne manier om te kunnen ontspannen. Het gamen kan op een positieve manier gebruikt worden door het leren van vaardigheden maar het kan ook leiden tot problemen.

Je kunt spreken over problematisch gamegedrag als er veel tijd aan wordt besteed. Gameverslaafden kunnen zelfs zover gaan, dat zij minder slapen. Ze nemen geen tijd meer om te eten en slaan maaltijden over.

Het gamen wordt belangrijker dan de normale tijdsbesteding zodat school, huiswerk en een baantje daarmee op de achtergrond komen. Het is dus belangrijk als ouder alert te zijn op het gamegedrag en internetgebruik van je kind, om problemen op tijd te herkennen/erkennen.

Onze gastspreker, Philip Goedhoop, Senior preventiewerker bij Jellinek, heeft veel ervaring met gameverslaving bij jongeren in combinatie met autisme. Zijn ervaring als coach en mediator draagt bij aan een informatieve en interactieve avond.

Peter Gielissen is onze gespreksleider.

Zoals u van ons gewend bent, is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen. Tijdens deze avond zullen er ook jongeren aanwezig zijn die hun verhaal over gamen en internetgebruik willen delen.

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 8 februari a.s. om 20.00 in de Bibliotheek, Overtoom 7, IJsselstein. Deuren zijn vanaf 19.30 open. Toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Martina Kuivenhoven via ijsselstein@autismecafe.nl

U bent van harte welkom!

NB: De bijeenkomst zal op donderdag gehouden worden en niet zoals u het afgelopen jaar van ons gewend was op woensdag.