Aap Stein gaat knutselen met restmaterialen bij NeoDoen!

17 november '17, 11:15 uur

Meuk is Leuk, dat is de visie van NeoDoen. Waar veel mensen restmaterialen als afval zien, weten Mariken Hornman en Shirley van den Hoorn het een tweede leven te geven als knutselmateriaal voor scholen en kinderfeestjes. Deze creatieve dames steken hun handen graag in het “afval” en creëren de mooiste knutsels.

 

Up-cycling met restmaterialen, klinkt heel ingewikkeld maar is een eye-opener voor Aap Stein. “Wij denken in mogelijkheden” aldus Mariken. “Wat anderen afval vinden, is voor ons knutselmateriaal” voegt Shirley hieraan toe. Het begon allemaal ongeveer in 2012 toen hun kinderen samen in de kleuterklas zaten en er hulpouders werden gezocht voor de kerst crea. Shirley en Mariken verasten de school met de meest creatieve knutsels tegen minimaal budget. Doordat hun knutsels bestaan uit restmaterialen. “We kunnen alles gebruiken, maken kerstengelen van koffiecupjes en oude kerstballetjes. Oude t-shirts knippen we in stroken om er lint van te maken. En de elastiekjes van de loom-rage gebruiken we graag” vertelt Mariken. “Onlangs zijn we bij Terberg uitgenodigd om hun afvalproces te bekijken. In de container lagen afdichtringen voor verfblikken. Direct werd het idee voor een sinterklaaskrans geboren. Ook met de oude behangboeken van Bijvoet zijn wij enorm blij, die zijn voor ons altijd bruikbaar. Dit zijn enkele voorbeelden van up-cycling met restmateriaal” vult Shirley aan. ”We roepen hierbij alle ondernemers uit IJsselstein op om anders te kijken naar restmateriaal in hun productieproces.  Beschermmateriaal, karton, plastic en buizen, maar ook overgebleven promotiematerialen en spullen met oude logo’s kunnen wij goed gebruiken. Je kunt het zo gek niet bedenken en wij zijn er dol op. We komen graag langs om ruimte te maken ” zegt Shirley met een grote glimlach.

 

NeoDoen is te vinden in de voormalige basisschool De Brug, Poortdijk 101. Bekijk de website www.neodoen.nlen volg de Facebookpagina. Voor meer informatie kun je ook bellen of een email sturen naar info@neodoen.nl.