Wijk in gesprek met Latifa Karrouch

21 januari '19, 11:15 uur

Mijn droom is dat we als inwoners verder kijken dan naar nationaliteit, religie of seksuele geaardheid.

 

Wat vind je leuk aan IJsselstein? 

Het kleine stad, maar doet nog dorps aan. Je kunt er heerlijk wandelen en bent zo bij de Nedereindse plas. 

 

Wat vind je het mooiste plekje in IJsselstein? 

Twee plekjes in het centrum vind ik erg mooi. De Korenmolen De Windotter en het parkje er naast. Vooral in het herfstseizoen met prachtige warme kleuren die in elkaar overgaan. En de grote treurwilgen boven het water aan Kronenburgplantsoen.

 

In welke wijk woon je en hoe lang? 

Ongeveer drie jaar in IJsselveld.

 

Wat vind je het prettige van wonen in deze wijk? 

Het is centraal gelegen, dichtbij de snelwegen en het centrum. De supermarkt en tramhalte zijn op loopafstand.

 

In welke mate ben je betrokken in je wijk?

Ummah 4 All is een groep dames waarmee wij ons inzetten voor (kleinschalig) projecten en initiatieven die de (Islamitische) gemeenschap ten goede komen. Er heerst nog al wat negativiteit in- en rondom de wijk. We willen een positieve(re) imago creëren. Met name jongeren een positief zelfbeeld en eigenwaarde geven in relatie tot zichzelf, hun omgeving, hun religie en het milieu. Een bewustwording van hun eigen identiteit. Jongeren zijn de toekomst. Ook willen we voor minderbedeelden en mensen die het momenteel erg moeilijk hebben tijdens de Ramadan een diner organiseren. ‘Heb je naasten lief, is het motto’. Delen is de sleutel. 

 

Zijn er initiatieven door anderen opgezet in je wijk waar je blij van wordt?

Het Pleinportier project van Stichting Pulse en Provides. Jongeren uit de wijk die samen signaleren en hun wijk/ plein willen verbeteren. Het komt een overeen met waar ik zelf voor sta. Het heft in eigen handen nemen in plaats van afwachten tot anderen het doen. 

 

Welke dromen heb je voor jouw wijk?

Een wijk die vrij is van overlast, afval en met veel meer groen en speelveldjes. En dat we als inwoners verder kijken dan naar nationaliteit, religie of seksuele geaardheid. Dat we allen IJsselstein dragen in plaats van verdeeldheid creëren. 

 

Wie draag je aan voor het volgende interview?

Nissrine El Aissati