Vrijwilligers in uw wijk

Vrijwilligerscentrale IJsselstein

Veel mensen leveren een belangrijke bijdrage aan de samenleving door vrijwilligerswerk te doen. Zonder vrijwilligers zouden een heleboel activiteiten simpelweg niet mogelijk zijn. Voorbeelden zijn: helpen bij een activiteit in het verzorgingshuis, helpen bij de sportvereniging, leesmoeder op school of bestuurslid van een organisatie. 

Zoekt u ook een nieuwe activiteit die binnen uw agenda past? Of zoekt uw organisatie nieuwe vrijwilligers? De Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik kan u hierbij helpen. De Vrijwilligerscentrale is voor alle inwoners en organisaties in IJsselstein en Lopik. De centrale heeft een overzicht van de mensen die vrijwilligerswerk zoeken en een overzicht van organisaties die met vrijwilligers werken en die op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers. Wilt u meer weten? Neem dan een kijkje op de vacaturebank.

Of kom eens langs bij Bibliotheek lek en IJssel, Overtoom 7 3401 BK IJsselstein. Aanwezig op woensdag en donderdag van 10:00 uur tot 12:00 uur. U kunt ook bellen naar 06 - 522 920 57 / 030 - 688 70 30 ( Pulse) of mail ons.

 
 

Meldpunt Vrijwillige Thuishulp IJsselstein

Via het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp kunt u ondersteuning krijgen van vrijwilligers waar u behoefte aan hebt. Vrijwilligers kunnen u helpen bij:
Boodschappen doen; bezoek voor de gezelligheid; medicijnen ophalen; samen wandelen; voorlezen; begeleiding naar arts of ziekenhuis etc. Deze hulp is kosteloos.

Voor een aanvraag of informatie kunt u bellen met een van de coördinatoren van het Meldpunt Vrijwilligershulp. Zij zijn aanwezig op werkdagen van 9.00-11.00 uur, tel. 030 68 68 030. Buiten deze uren kunt u uw vraag aan de receptioniste doorgeven. U wordt dan teruggebeld. Ook kunt u mailen naar het Meldpunt Vrijwilligershulp. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie en aanvragen van onderstaand aanbod.

Het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp biedt de volgende diensten:

Klussencentrale
 

Vrijwilligers van de klussencentrale doen voor u kleine klusjes in en om het huis zoals: Het ophangen van een schilderij of een plank; reparatie van een stopcontact of lamp, kleine tuinklusjes zoals het knippen van een heg, onkruid wieden, en snoeien.
Een klus mag maximaal twee uur duren. De kosten bedragen € 5,- voor het eerste uur en € 3,-  voor het tweede uur.
 

Oppasservice


Bent u aan huis gebonden in verband met de zorg voor een ziek of hulpbehoevend familielid en wilt u wat tijd voor uzelf?
Een ochtend of een middag per week kan een vrijwilliger u komen vervangen. De kosten hiervoor bedragen € 2.20 per keer.
 

Telefooncirkel
 

De telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die iedere dag op een vast tijdstip telefonisch contact met elkaar hebben. De cirkel wordt gestart door de dienstdoende coördinator en eindigt daar ook. Deelname aan de telefooncirkel is kosteloos.
 

Stukkie Fietsen

 
Met Stukkie fietsen kun je tegen een kleine vergoeding een fiets-met-mankracht huren, om lekker samen een stukje te gaan fietsen. Een klein of een groot stuk. Onderweg wordt gepauzeerd met een kopje koffie of thee.
Samen een stukje fietsen kan een waardevolle bijdrage leveren aan iemands welbevinden, aan het ‘lekker in je vel zitten’. Het mooie van samen een stuk fietsen in steekwoorden samengevat:
 Plezier en ontspanning
 Buiten zijn:licht, ruimte en variatie
 Beweging
 Sociale contacten
 
Voor wie?
Voor wie graag buiten is en fietst. Maar voor wie dat moeilijk is. Bijvoorbeeld omdat je zelf niet (meer) goed kunt fietsen. Of omdat je niet zo makkelijk iemand kan vinden om samen mee te fietsen.