Bent u mantelzorger of vrijwilliger? Doe mee met dit onderzoek!

27 juni '14, 12:15 uur

De gemeenten IJsselstein, Montfoort en de Ronde Venen houden dit jaar een onderzoek onder inwoners die mantelzorg verlenen of vrijwilligerswerk doen. Iemand is mantelzorger als hij langdurig minimaal een paar uur per week iemand uit zijn omgeving (familielid, vriend, buurman) verzorgt en/of helpt. Dat kan iemand zijn die ziek is, beperkingen heeft of om wat voor reden dan ook minder goed voor zichzelf kan zorgen.

De gemeente vindt het belangrijk om te weten hoeveel inwoners mantelzorg verlenen of vrijwilligerswerk doen, wat hun ervaringen zijn en aan welke ondersteuning zij behoefte hebben. Daarom start een onderzoek waar alle inwoners van de gemeenten aan deel kunnen nemen. Bent u mantelzorger of vrijwilliger? Dan bent u van harte uitgenodigd om aan het onderzoek mee te werken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door bureau Companen uit Arnhem.

Enquête invullen wanneer het u uitkomt
De enquête is op internet te vinden en staat van 27 juni tot en met 27 juli online. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 15 minuten. U bepaalt zelf wanneer u de enquête invult. Het onderzoek is anoniem, u hoeft geen naam achter te laten. De enquête is hier te vinden.

Waar gaat het over?
Zoals u waarschijnlijk weet gaat er de komende tijd veel veranderen in de manier waarop zorg en ondersteuning worden georganiseerd. Voor de ondersteuning die mensen nodig hebben, wordt steeds meer gekeken naar wat de mensen uit het eigen netwerk en uit de buurt kunnen betekenen. Er wordt dus steeds meer verwacht van vrijwilligers en mantelzorgers. Wij willen graag weten waar u als vrijwilliger of mantelzorger behoefte aan heeft of waar u problemen ervaart. Indien nodig kan de gemeente hun beleid en aanbod aanpassen.

Belangrijk dat u meedoet
Het is van belang dat zoveel mogelijk inwoners meedoen. De resultaten van het onderzoek zijn belangrijk voor de gemeente en voor u.  De resultaten van het onderzoek worden bekend gemaakt via de gemeentelijke websites.

Vragen
Heeft u nog vragen over het onderzoek? Neemt u dan contact op met de enquêteafdeling van Companen, telefoon 026-3512532. Mailen kan ook.