5 juli open; Natuurspeeltuin Zenderpark

24 juni '14, 21:15 uur

Zaterdag 5 juli is zover: de officiële opening van de natuurspeeltuin in Zenderpark. De afgelopen maanden is de Bewonersgroep Zenderpark met hulp van Actief Zenderpark, De Ark van Noach, BSO IJsselstein, ouders en diverse fondsen druk in de weer geweest met het aanvragen van gelden bij fondsen en het inrichten van het park Het Lange Land.

Natuurlijke speelplekken
In dit groots opgezette project heeft de werkgroep op drie locaties natuurlijke speelplekken weten te creëren waarbij zoveel mogelijk materialen uit IJsselstein benut werden, zoals snoeiafval van knotwilgen en bomen die gekapt moesten worden.

Bij de skatebaan zijn een wilgentunnel, klimboom, totempalen, kring van boomstammen en een watertappunt met waterloop, zand en rotsen geplaatst. Hier komen later nog spelletjes op het asfalt bij. Op het tweede speelveld zijn een klimboom, bruggen van boomstammen, boomstelten, auto en picknicktafel van boomstammen en speelbosjes geplaatst. Op het derde speelveld zijn twee glijbanen gekomen, een labyrint van rioolbuizen waarin kinderen kunnen spelen of zich kunnen verstoppen en boomstammen om tegen het talud te klimmen. Als er voldoende donaties zijn van diverse fondsen zal hier ook, de grote wens van veel kinderen, een kabelbaan komen.

Help mee!
Eén van de manieren om aan extra geld te komen, is via de fotowedstrijd van Groen Dichterbij. Als we genoeg stemmen krijgen, kunnen we € 1000 winnen! Ga naar www.actiefzenderpark.nl, daar vind u de link naar de fotosite (en uitleg) waar u kunt stemmen! Dit kan tot uiterlijk 30 juni aanstaande. Voor de stemmers zijn er ook nog leuke prijzen te winnen!

Groen is goed
De groene speelplekken bieden de bewoners van de wijk een groenere en prettigere woonomgeving. Er komen meer mogelijkheden voor ouders om met kinderen een langere tijd te spelen. Kinderen kunnen zich beter vermaken in het park en kunnen samen spelen en ontdekken. De speelaanleidingen worden gemaakt van natuurlijke materialen, waarbij alle facetten van het spelen worden betrokken. Verschillende bewegingsvormen als klimmen, klauteren, kruipen, hinkelen en springen worden afgewisseld met ervaringen als ontdekken, verwonderen, leren, samenwerken en grenzen verkennen.

Opening
De natuurspeeltuin wordt op 5 juli om 12.30 uur officieel geopend door wethouder Marijke van Beukering bij de wilgentunnel op het plein bij de Ark van Noach.