Vrijwilligers in uw wijk

Vrijwilligerscentrale

Veel mensen leveren een belangrijke bijdrage aan de samenleving door vrijwilligerswerk te doen. Zonder vrijwilligers zouden een heleboel activiteiten simpelweg niet mogelijk zijn. Voorbeelden zijn: helpen bij een activiteit in het verzorgingshuis, helpen bij de sportvereniging, leesmoeder op school of bestuurslid van een organisatie. 

Zoekt u ook een nieuwe activiteit die binnen uw agenda past? Of zoekt uw organisatie nieuwe vrijwilligers? De Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik kan u hierbij helpen. De Vrijwilligerscentrale is voor alle inwoners en organisaties in IJsselstein en Lopik. De centrale heeft een overzicht van de mensen die vrijwilligerswerk zoeken en een overzicht van organisaties die met vrijwilligers werken en die op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers. Wilt u meer weten? Neem dan een kijkje op de vacaturebank.

Of kom eens langs bij Bibliotheek lek en IJssel, Overtoom 7 3401 BK IJsselstein. Aanwezig op woensdag en donderdag van 10:00 uur tot 12:00 uur. U kunt ook bellen naar 06 - 522 920 57 / 030 - 688 70 30 ( Pulse) of mail ons.

Meldpunt Vrijwillige Thuishulp

Via het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp kunt u ondersteuning krijgen van vrijwilligers waar u behoefte aan hebt. Vrijwilligers kunnen u helpen bij: Boodschappen doen, bezoek voor de gezelligheid, medicijnen ophalen, samen wandelen, voorlezen, begeleiding naar arts of ziekenhuis etc. Deze hulp is kosteloos.

Voor een aanvraag of informatie kunt u bellen met een van de coördinatoren van het Meldpunt Vrijwilligershulp. Zij zijn aanwezig op werkdagen van 9:00-11:00 uur, tel. 030 686 8030. Buiten deze uren kunt u uw vraag aan de receptioniste doorgeven. U wordt dan teruggebeld.

U kunt ook een mail sturen naar het Meldpunt Vrijwilligershulp. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie en aanvragen van onderstaand aanbod.

Neem contact op om te zien of het Meldpunt u kan helpen. Kijk ook op stichting-pulse.nl om te zien of er activiteiten zijn waar u behoefte aan heeft.

Burenhulp in IJsselstein-Noord

Het Burenhulp netwerk werd opgeheven in IJsselveld-West in juni 2015 en in het Europa-/Oranjekwartier per maart 2016. Voor eventuele hulpvragen verwijzen wij u naar de Stichting Pulse (T: 030 686 8030) waar u kunt vragen naar het Meldpunt.