Stein winkelt zonder geld bij de Weggeefwinkel

9 oktober '17, 09:15 uur

Onder het genot van koffie met een koekje wordt Aap Stein warm onthaald in de weggeefwinkel. De vrolijke Marjan Wierenga verteld enthousiast hoe het begin dit jaar allemaal begonnen is.

Weggooien? Dat komt niet voor in het woordenboek van Marjan. Duurzaamheid en recycling zijn haar tweede natuur! “Als ik bruikbare spullen bij de vuilnis zag staan nam ik het altijd al mee naar huis. Ik kon niet begrijpen dat mensen dat zomaar weggooiden!” Thuis had ze een weggeefkast met spullen die ze niet meer gebruikte. Steeds meer mensen wisten haar te vinden en kwamen langs om spullen te brengen en halen. Toen er plek vrij kwam in “de Brug” werd haar droom werkelijkheid! De Weggeefwinkel voorziet namelijk in alles: van kleding en speelgoed tot servies, apparatuur en meer. “Het is hier echt winkelen, maar dan zonder geld. We richten de winkel in per seizoen, maar ook Carnaval, Halloween en Sinterklaas houden we rekening mee.” Ondernemen zit in Marjan haar bloed, net als haar kracht om mensen te verbinden. “In De Weggeefwinkel komt dat allemaal samen, doordat we nu samen onder één dak zitten met het RepairCafé, NeoDoen en KiIJ.” aldus Marjan. “Als er kapotte apparaten worden gebracht kunnen deze gerepareerd worden in het RepairCafé. Restmaterialen kunnen ze altijd gebruiken bij NeoDoen en Kracht in IJssesltein (KiIJ) is de ontmoetingsplek voor werkwillenden.”

Aap Stein voelt zich ook direct thuis aan de koffietafel. Het is erg druk met mensen die spullen komen brengen en halen. Marjan wil nogmaals benadrukken dat ze de vrijwilligers die haar helpen enorm dankbaar is. Zonder hen heeft de weggeefwinkel geen bestaansrecht. We zoeken ook nog altijd mensen die ons willen helpen.

De Weggeefwinkel is te vinden in de voormalige basisschool De Brug, Poortdijk 101. Openingstijden  zijn elke dinsdag van 12.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur. Kijk ook op Facebook DeWeggeefwinkelIJsselstein voor meer informatie of bel 06-42900068.