WhatsApp groepen voor buurtpreventie

24 februari '16, 09:30 uur

In steeds meer buurten in IJsselstein nemen bewoners het initiatief voor een BuurtWhatsApp groep. Deze appgroepen zijn bedoeld om elkaar te informeren over een verdachte situatie in de wijk. Zo kunnen bewoners elkaar informeren over opvallende zaken, de politie inschakelen of zelfs met elkaar misdrijven voorkomen.

De gemeente IJsselstein ondersteunt de appgroepen en geeft praktische informatie. Dit is te vinden op de website van de gemeente. Ook kan bij de gemeente een sticker worden aangevraagd en op de voordeur worden geplakt, zodat het voor inbrekers duidelijk is dat de buurt werkt aan preventie.

Stichting Pulse houdt zoveel mogelijk bij waar in IJsselstein BuurtWhatsAppgroepen ontstaan. Zo kunnen geïnteresseerde bewoners aansluiten bij een groep die zij nog niet kenden. En kunnen de groepen onderling tips uitwisselen. Hieronder leest u welke WhatsApp groepen op dit moment bekend zijn bij Pulse.

Wilt u tips over het opzetten van een BuurtWhatsAppgroep, neem dan contact op met sociaal werker Michiel Berculo.
E: m.berculo@stichting-pulse.nl
T: 030 - 686 80 30 of 06 - 813 136 23

 

BuurtWhatsApp IJsselstein
BuurtWhatsApp IJsselstein wil WhatsApp inzetten voor buurtpreventie. Alle inwoners van IJsselstein en omgeving zijn welkom bij deze groep. BuurtWhatsApp IJsselstein wordt beheerd door Renz Jacobs. De WhatsApp groep bestaat uit leden verdeeld over heel IJsselstein.

Bij Interesse in de groep kan er contact opgenomen worden door een mail te sturen aan ijsselsteinbuurtwhatsapp@gmail.com of volg ons op www.facebook.com/buurtwhatsappijsselstein en Twitter (@appIJsselstein). 

Europa-/Oranjekwartier
Wie doet mee in een WhatsApp groep voor buurtpreventie in het Europa-/Oranjekwartier? Het doel is om de buurt veilig en leefbaar te houden. Bewoners zorgen, samen met politie en gemeente, dat bepaalde vormen van criminaliteit (zoals vandalisme, verstoring van de openbare orde) worden bestreden. Meer informatie en aanmelden via T: 06 298 20 446 of stuur een mail naar europa-oranje@outlook.com.

Groenvliet
Wilt u meedoen met de WhatsApp Buurtalarm Groenvliet? Dan kunt u een mail sturen naar yvovis@hotmail.com of een WhatsApp naar 06-49984174 om uw mobiele telefoonnummer + uw adres door te geven. Dan kunnen wij u toevoegen aan de officiële buurtalarmapp. Daarna ontvangt een door de gemeente verstrekte sticker die u bijvoorbeeld aan de binnenkant van het glas van uw voordeur kunt plakken. Contactpersonen: Fam. Zijp-Visser.

Maria van Henegouwenstraat
De laatste tijd stijgt het aantal woninginbraken in onze woonplaats, wat voor veel onrust zorgt. Een goede manier om dit te bestrijden, is het vergroten van de sociale controle in de buurt. Om de sociale controle in onze straat ook te kunnen vergroten, is het initiatief genomen om een buurt-app op te zetten. Wilt u deelnemen aan deze groepsapp? Stuur een mail naar ferenc@kiepe.nl en/of mariskadebel@hotmail.com. Vermeld daarin uw naam, adres en mobiel telefoonnummer. U wordt dan toegevoegd aan de buurt-app van de straat.