Europakwartier en Oranjekwartier

Voorzitter: Carla Post
Secretaris en beheerder WhatsApp: Bianca Klomp
Penningmeester: Eise Jongsma
Nieuwsbrief: vacant
E:  europa-oranje@outlook.com (bij voorkeur contact via mail)
T: 06 298 20 446 (Bellen kan 's avonds na 18.00 uur, sms of app is ook mogelijk.)

Voor foto's van recente activiteiten like onze Facebookpagina:
https://www.facebook.com/bewonersgroep

De leden van de bewonersgroep zijn: Ad Westland, Bianca Klomp, Carla Post, Eise Jongsma en Tiny Kroon.


Fotoboek Europa-Oranjekwartier: onze wijk vroeger en nu

Wat is er de laatste 40 jaar veel veranderd in onze wijk. Bewoners die er al heel lang wonen vertellen graag en soms met enige weemoed over het picknicken en spelen in het vroegere buitenbad en de ligweiden. Of over de kerstboom, die men lopend ging halen bij Blomhof. Gebouwen in de wijk veranderden; kregen een andere bestemming, werden afgebroken en in plaats daarvan kwamen er nieuwe. Op sommige grasvelden kwamen er meer huizen en appartementen waar mensen graag in kwamen wonen. In de jaren ‘80 kwam de tramhalte Hooghe Waerd, wat een luxe. En dit is maar een greep uit de vele veranderingen van de afgelopen jaren. Ook in de komende jaren zal  onze wijk er op sommige plekken anders komen uit te zien.

Foto’s van vroeger en nu over plekken, gebouwen in onze wijk, zorgen voor de mogelijkheid samen herinneringen op te halen, voor het verhalen vertellen aan elkaar. Het geeft ook voor mensen met dementie gelegenheid om anderen, ook buurtbewoners, te vertellen wat ze beleefd hebben, wie of wat ze zijn. Een fotoboekje : foto’s over plaatsen en gebouwen in de wijk zoals het er vroeger uitzag met daarnaast foto’s zoals het er nu uitziet. Een stukje historie van de wijk.

Wilt u met een paar anderen dit plan verder vormgeven? Geeft u dan op. Leuk!! Heeft u foto ’s van gebouwen zoals de Paulusschool of (andere) dierbare plekken of gebouwen, die we mogen gebruiken, laat het ons weten. Heeft u mooie herinneringen bij een bepaalde plek, gebouw, laat het ons horen als u die met anderen wil delen.

Contactpersoon: Carla Post. Mail of bel ons, evt. ook voor een oriënterend gesprek hierover.Buurtactiviteiten voor bewoners van september t/m december 2019

Kijk in de 'Agenda' voor informatie over activiteiten voor buurtbewoners, dit is de agenda van de bewonersgroepen in IJsselstein-Noord. Deze datums staan natuurlijk ook in onze papieren nieuwsbrief die elke vier maanden aangeboden wordt. De nieuwsbrief ligt vanaf 7 september in uw brievenbus. Heeft u de nieuwsbrief niet gehad dan horen wij het graag.


Yoga voor buurtbewoners

Het enthousiasme onder de deelnemers heeft er voor gezorgd dat de yogalessen voor buurtbewoners voortaan ook om de week op maandag gegeven zullen worden. De groep bestaat uit maximaal 11 mensen. Materiaal zoals matjes e.d. worden verstrekt. Wendy Peelen van Sana-Yoga verzorgt de lessen (zie agenda voor data). Van tevoren opgeven is noodzakelijk i.v.m. met een maximum aan deelnemers. Deelname kost per keer €6,-

Locatie: ontmoetingsruimte, Sporthal Poortdijk     

(geüpdatet in september 2019)                                                                                                               


Crea-ochtenden: samen creatief bezig

Op elke 2e woensdag van de maand kunt u creatief aan de slag in een gezellige sfeer van 10.00 t/m 12.00 uur. Wilt u meedoen? U bent van harte welkom. Als niet anders aangegeven, is deelname gratis.Van tevoren opgeven is gewenst i.v.m. aanschaf van voldoende materialen.

Locatie:  ontmoetingsruimte, Sporthal Poortdijk


TerugblikFiets

De fietspomp staat klaar voor u op de Poortdijk, zie onderstaande foto van de onthulling.

Onthulling

Hij wordt al regelmatig gebruikt.

Voor foto's van onze activiteiten kunt u kijken op onze Facebookpagina.

(geüpdatet in september 2019)


WhatsApp groep voor buurtpreventie

Er zijn altijd mensen welkom die mee willen opletten om onze wijk veiliger te maken met behulp van WhatsApp. Geef u op door middel van een bericht naar 06-29820446 of naar europa-oranje@outlook.com onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. De WhatsApp groep wordt beheerd door Bianca Klomp en een bewoner uit de wijk.


(geüpdatet in september 2019)