Europakwartier en Oranjekwartier

Voorzitter: Carla Post
Secretaris en beheerder WhatsApp: Bianca Klomp
Penningmeester: Eise Jongsma
Nieuwsbrief: Femke van Arnhem
E:  europa-oranje@outlook.com (bij voorkeur contact via mail)
T: 06 298 20 446 (Bellen kan 's avonds na 18.00 uur, sms of app is ook mogelijk.)

Voor foto's van recente activiteiten like onze Facebookpagina:
https://www.facebook.com/bewonersgroep

De leden van de bewonersgroep zijn: Ad Westland, Bianca Klomp, Carla Post, Eise Jongsma en Femke van Arnhem.


Fit en Veilig week

Van 11 t/m 29 september vindt de Fit en Veilig week voor de tweede keer plaats in IJsselstein.

Gezond en vitaal ouder worden én blijven! Dat wilt u toch ook? Kom dinsdag 11 september naar de gezondheidsmarkt in wijkservicecentrum de Oase, van 14.00 uur - 16.30 uur. U krijgt hier gratis advies en informatie over het belang van een gezonde leefstijl, bewegen en actief zijn.

Naast de gezondheidsmarkt kunt u in de Fit en Veilig week de hele week gratis beweegactiviteiten volgen. Kijk hier voor meer informatie: https://bit.ly/2KUfXmU.

Op de volgende locaties kunt u gratis het activiteitenboekje Fit en Veilig ophalen:
Huisartsenzorg Steijn, Huisartsenzorg Sterrenwacht, Huisartsenzorg IJsselstein, locatie Nieuwpoort en Gezondheidscentrum de Meridiaan, BENU Apotheek , Fysiotherapeutisch Centrum Groene Biezen en Fysiotherapie Poelwaert, ActionContinu, Vecht en IJssel, Pulse locaties, gemeente en bibliotheek.Buurtactiviteiten voor bewoners van september t/m december 2018

Kijk in de 'Agenda' voor informatie over activiteiten voor buurtbewoners, dit is de agenda van de bewonersgroepen in IJsselstein-Noord. Deze datums staan natuurlijk ook in onze papieren nieuwsbrief die elke vier maanden aangeboden wordt. De nieuwsbrief ligt vanaf 1 september in uw brievenbus. Heeft u de nieuwsbrief niet gehad dan horen wij het graag.


Yoga voor buurtbewoners

Het enthousiasme onder de deelnemers heeft er voor gezorgd dat de yogalessen voor buurtbewoners voortaan elke week op donderdag gegeven zullen worden. De groep bestaat uit maximaal 11 mensen. Materiaal zoals matjes e.d. worden verstrekt. Wendy Peelen van Sana-Yoga verzorgt de lessen (zie agenda voor data). Van tevoren opgeven is noodzakelijk i.v.m. met een maximum aan deelnemers. Deelname kost per keer €6,-

Locatie: ontmoetingsruimte, Sporthal Poortdijk     

(geüpdatet in april 2018)                                                                                                               


Crea-ochtenden: samen creatief bezig

Op elke 2e woensdag van de maand kunt u creatief aan de slag in een gezellige sfeer van 10.00 t/m 12.00 uur. Wilt u meedoen? U bent van harte welkom. Als niet anders aangegeven, is deelname gratis.Van tevoren opgeven is gewenst i.v.m. aanschaf van voldoende materialen.

Locatie:  ontmoetingsruimte, Sporthal Poortdijk


Terugblik

Op 7 november was er een leerzame en leuke avond over veiligheid in de Ontmoetingskerk. De burgemeester was aanwezig, onze wijkagent en BOA's stelden zich voor. Er volgde een clinic over het herkennen van afwijkend gedrag. Het blijft belangrijk om contact te maken om afwijkend gedrag te herkennen. WhatsApp buurtpreventie blijft dan ook belangrijk.

Elke tweede woensdagochtend van de maand gaan buurtbewoners enthousiast aan de slag tijdens de crea-ochtenden. Batikken, schilderen, koffiemokken verven, en creatief met kralen en servetten zijn allemaal al voorbijgekomen. Macrameeën en mandala dotting staan nog op de rol.

Op de buurtlunch in april waren zo’n 30 buurtbewoners aanwezig.  Het was weer gezellig. Drie bewoners hadden bovendien voor de lunch extra gerechten gemaakt die zeer werden gewaardeerd. En leuk om kennis te maken met nieuwe bewoners.

Voor foto's van onze activiteiten kunt u kijken op onze Facebookpagina.

(geüpdatet in mei 2018)


WhatsApp groep voor buurtpreventie

Er zijn altijd mensen welkom die mee willen opletten om onze wijk veiliger te maken met behulp van WhatsApp. Geef u op door middel van een bericht naar 06-29820446 of naar europa-oranje@outlook.com onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. De WhatsApp groep wordt beheerd door Bianca Klomp.


(geüpdatet in januari 2018)